Selidba

SelidbaSpakovati kofere, napustiti četvrti dom, četvrti grad, ostaviti prijatelje, muzički životni projekat, odličan bend, sopstveni kulturni aktivizam i preseliti se u drugu državu zbog novca? Da. Ponekad se to čini kao jedini pravi izbor.

I bio je. Moj divni suprug se preselio u januaru ove godine. Naša beba i ja smo ostale kod kuće, udaljene više od 1000 km i čekale pravi momenat da se preselimo i da ponovo budemo zajedno. Naša odvojenost je trajala 5 meseci. To je dug period. I bio je to veoma težak period.

Kada smo došle, imala sam dovoljno novca za sve. Ali nisam imala stvari i ljude koje sam ostavila. I počela sam da snimam svoje misli samo glasom, pokušavajući da stvorim neki novi umetnički projekat, da imam da uskočim u nešto. No posle 3 meseca od preseljenja ovde, još uvek ga nisam objavila. Ne kažem da neću. Nešto je nedostajalo.
I onda sam shvatila: Gde god da idete, jedino, JEDINO što je potrebno jeste da ostanete u dobroj vezi sa sobom. To nije lako kada se borite sa dosta toga. Ali ako izgubite vezu sa sobom, borićete se i sa sobom. Jer ranjivi smo kada DOZVOLIMO da se OSEĆAMO IZGUBLJENO.

Nakon što sam ovo shvatila, dozvolila sam svemu što sam ostavila da ostane tamo gde jeste. Zapravo, dozvolila sam sebi da idem dalje. Zahvaljujući tehnologiji, moji prijatelji i ja možemo razgovarati kad god poželimo. Ali dozvolila sam sebi da započnem totalno nov… novu sebe. Dozvolila sam sebi da počnem ponovo. Od samog početka. I kada pokušavate da se pokrenete za veliki korak, veliki skok, morate da zastanete na trenutak da biste bili u stanju da uzmete duboki uzdah. I to je okej. Ali ostanite fokusirani – jer znate da želite taj skok.

Kako ostati u dobroj vezi sa sobom? Dajte sebi vremena da upoznate i shvatite ono što kreirate i što vam se dešava. I idite dalje.


Love,
Tijana

If you like, you can share.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *