Kada imaš sreće

Kada imaš sreće
Imala sam puno sreće u životu. Imam je još uvek. Kada mi dođe da se zapitam otkud mi toliko sreće, samo se utišam u sebi i setim se da svakodnevno širim istu tu radost iz tih sreća na druge.

Jedna od tih sreća bila je susret sa Aleksandrom Kovač. Još jedna od tih sreća bila je upis u školu pevanja Beogradski Glas. Fantastična radost te 2009. godine merena je brojem časova i znanjem i iskustvom koje sam dobijala na dar od Aleksandre.

Kao sjajan pedagog, sa puno osmeha i dobrih reči, Aleksandra je odličnom metodom koju primenjuje u podučavanju, u meni iznedrila mene samu, moj vokal, moju boju glasa, umirila moje životno disanje, ne samo kroz buđenje mog samopouzdanja kao pevača, nego i kroz konkretne tehnike, meko oblikovane u jednu ozbiljnu zabavu, sa prizvukom opuštenosti na svakom času.

I posle nekog vremena povećan raspon, uravnoteženo i svesno disanje (čak i onda kada mi je energija vatromet), pojačan osećaj svega. Moja iskrena emocija u pevanju konačno je bila oslobođena straha od greške, straha da neću dostići ton. Moja emocija, dok pevam, konačno je imala najlepšu toaletu kada sam na sceni. Tehnički opremljena, sa kićankom na tom novom tonu u rasponu glasa, ja sam koračala kroz svaku kompoziciju koju sam pevala. Taj novi osećaj nikada nije prestao da me golica.

Znate ono kad ne možete da prestanete da slušate jednu pesmu? Znate ono kad ne možete da prestanete da slušate jednu pesmu godinama? „Da te volim” (Aleksandrino live izvođenje u emisiji Fajront republika) je pesma koju nikada neću prestati da slušam. Pesma koju sam zaista UČILA da pevam kroz spoznaju svakog tona, svake reči i svakog uzdaha i svake pauze. E, to je ono što nas je sve Aleksandra učila da spoznamo i osećamo svaki ugao kompozicije koju izvodimo, hodajući kroz kompoziciju i propuštajući vibraciju melodije kroz naše unutrašnje ljudsko i muzičko telo. To ne želi svako da vam pokaže. Aleksandra to poklanja.

I naravno da se onda lako iz svega toga kreira samo otvoren i pozitivan stav prema svetu, prema svakom danu, prema sebi. Onda imaš sreće. Onda imaš baš puno sreće.

Love,
Tijana

If you like, you can share.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *